Astrologija

Vizije poznatih astrologa

Astrologija se prakticira oko 5 000 godina. U njenoj dugoj tradiciji razvili su se pravci zbog koji se postepeno granala na više grupa. Ipak, osnovna pravila su ostala netaknuta do dana današnjeg. Problem s astrologijom nastaje početkom prošlog stoljeća. Naime, već tijekom 19. stoljeća jačaju filozofski pokreti poput teozofije koji ne samo što pokušavaju oživjeti korištenje astrologije već nastoje pronaći nove načine kako bi razotkrili najveće tajne ovoga svijeta. Nastoje povezati ezoteriju sa svakodnevnim životom.

Nuspojava ovih pokreta je želja da se astrologija maksimalno pojednostavi odnosno nastojanje da ju se “modernizira”. S pojavom Alana Lea i drugih tzv. modernih astrologa počinje era podjele među astrolozima, na tzv. moderniste i tradicionaliste. Problem s modernistima je u tome što su se uvelike udaljili od izvora zbog čega čak i najosnovnija pravila u astrologiji krivo tumače. Primjerice, oni su zaslužni za preveliko isticanje Sunca u horoskopu. To je rezultiralo naglom popularizacijom astrologije. Svi su znali u kojemu su znaku rođeni, ali ništa više od toga.

Sunčeva i Mjesečeva djeca

Pokazat ćemo vam nekoliko vrlo jednostavnih tehnika u astrologiji koje tzv. modernisti ne koriste dovoljno. Tehnike će vam pomoći da malo lakše raspoznate sebe u cijeloj priči. Dakle, ako znate svoj datum, sat i mjesto rođenja pronađite web stranicu koja nudi izračun natalne karte. Takvih stranica ima puno i obično su besplatne.

Obratite pažnju na liniju koja ide horizontalno preko horoskopa. Ona je obično istaknuta, podebljana. Ovom linijom se označavaju 1. i 7. polje horoskopa. Ako Sunce pronađete ispod te linije to znači da ste rođeni po noći. Ako je iznad, rođeni ste po danu. Ako ste rođeni po noći više ćete se identificirati s Mjesecom, a ako ste rođeni po danu sa Suncem. Ovo je jedan od ključnih razloga zašto dvije osobe koje su, primjerice, rođene u znaku

Ovna nemaju gotovo ništa zajedničko. Mjesečeva djeca više vole osamu, veliki naglasak stavljaju na obitelj, na osjećaje, važna im je skrb i zaštita. Na koji način će doći do svega nabrojanoga pokazuje znak u kojemu se Mjesec nalazi. Sunčeva djeca su ambiciozna, otvorena i direktna, žele pokazati što znaju i umiju. Često su nevoljeni, bahati i na ovaj ili onaj način nasilni.

Astrologija – važnost uzlaznoga znaka

Uvijek vodite računa da je uzlazni znak, poznatiji kao podznak važniji od Sunca. S njim se čovjek može više identificirati nego sa Suncem.

Astrologija – važnost fiksnih zvijezda

Zanimljivo je kako su današnji astrolozi opsjednuti asteroidima, a zanemaruju osnovne i vrlo važne zvijezde. Uvijek, ali baš uvijek obratite pažnju na najznačajnije zvijezde poput Regulusa ili Antaresa jer ako “padnu” na ASC (uzlazni znak), Mjesec, Sunce ili na neko drugo važno mjesto u karti to će strahovito bojati sudbinu, daleko više od tamo nekih asteroida.