Tarot majstori

Najbolji tarot majstori za ljubav, posao, financije, brak, obitelj

Tarot majstori su pojedinci koji posjeduju bogato teorijsko i praktično znanje o tarot kartama. Danas je uvriježeno reći za gotovo sve ljude koji se bave tarotom da su tarot majstori. Gledano iz marketinškog kuta, ovo je razumljivo. No, ako bi cjepidlačili, to naprosto nije točno. Istinskih tarot majstora nema puno. Jako je puno amatera. Pošto obrazovni sustav ne priznaje tumačenje tarota kao zanimanje, jako je teško napraviti razliku između tarot majstora i “običnih” tumača tarota. Ovakvom stanju dodatno pridonosi činjenica što su mnogi obožavatelji tarota lajavi pa sami sebe prozivaju tarot majstorima jer na taj način ostavljaju bolji dojam na potencijalne klijente.

Tarot majstori se rađaju i stvaraju

Da li se tarot majstori rađaju ili se stvaraju? Ovo pitanje se može postaviti za bilo koje zanimanje. Na temelju onoga što sam do sada iskusio, došao sam do zaključka kako se tarot majstori rađaju. Međutim, to samo po sebi nije dovoljno. Predispozicije za izvrsno poznavanje tarota mogu postojati, ali ako ih čovjek “ne brusi” one se nikada neće adekvatno materijalizirati. Talent za bilo što ne može sam po sebi donijeti zapažen uspjeh. Mora se raditi, učiti, trenirati, boriti. Mora se upasti u probleme da bi se spoznala tamna strana onoga za što je čovjek talentiran. Potrebno je razumjeti nedostatke karijere koja se gradi. U protivnom, čovjek će doslovno sjediti na kauču fantazirajući što je mogao biti ili dosadno ponavljajući da je talentiran za nešto, ali to nešto nikako neće moći “izbaciti” iz sebe u svijet.

Tarot majstori – njihove odlike

Tarot majstor, prije svega, treba dobro poznavati samoga sebe. Rad na samom sebi je jako važan. Nema ništa gore nego kada se tarota uhvati netko tko je primitivan. Kao drugo, mora dobro utvrditi gradivo. Tarot karte imaju svoju povijest, značenje te ideju koja iza njih stoji. Tarot treba učiti kao bilo što drugo. Nadalje, iskustvo je jako važno. Kroz iskustvo tarot majstor će “brusiti” svoje postojeće znanje te graditi novo. Također, neće mu biti mrsko baciti pogled na tuđi rad. Uvijek je vrijedno pročitati knjigu drugog tarot majstora ili posjetiti njegovo ili njezino predavanje.

Tarot majstori su sami svoji majstori

Tarot majstori su sami svoji majstori zato što se radi o poslu koji je vrlo individualan. Ako tarot majstor želi biti bolji u svom radu, ako želi napredovati, to najviše o njemu ovisi. Tarot karte su većini ljudi nepoznanica. Zbog toga se tarot majstor ne može na druge osloniti.