Tarot horoskop

Tarot horoskop ne postoji kao samostalna ezoterijska tehnika. Radi se o spoju tarota i astrologije. Inače, horoskop je slika neba koju astrolog tumači obično uz pomoć specijalnog programa. Dakle, tarot horoskop predstavlja pokušaj djelomičnoga sjedinjenja dviju poprilično različitih tehnika. Ovo nije nemoguće. U nastavku teksta odredit ćemo koja karta među velikim arkanama pripada kojoj kući horoskopa. Nadamo se da će to pomoći u radu svima zainteresiranima.

Tarot horoskop – prva tri znaka

Prva četvrtina horoskopa se odnosi na prva tri znaka horoskopa. U tropskom zodijaku se radi o Ovnu, Biku i Blizancima. Načelno rečeno, prvi znak zodijaka je vatreni Ovan. Tarot karta koja najviše odgovara ovom polju je Car. Ona znači posjedovati snažan integritet, znati što se želi, riječ je o muškom principu tj. principu uređenja svijeta. Idući znak je Bik. Njemu najviše odgovara Carica. Ovdje se radi o ženskom principu, njegovanje i financijska zaštita. To je plodnost na svim razinama. Ali i gušenje te ucjena. Treći znak su Blizanci. Uz njih se veže velika arkana Čarobnjak. Ona predstavlja princip učenja. Jednom kada se nešto nauči, život je lakši. Ako se ne nauči dobro onda se laže o tome.

Tarot horoskop – druga tri znaka

Na redu su Rak, Lav i Djevica. Mjesec se veže uz horoskopskoga Raka. Ova karta označava korjene, mjesto rođenja i prve korake. Djetinjstvo i odgoj te čime smo uvjetovani (npr., genetika). Petom znaku Lavu pripada karta pod nazivom Sunce. Na njoj se najčešće nalazi razdragano dijete. Lav predstavlja upravo djecu. Sunce odiše optimizmom baš kao i ovaj znak te kreativnošću, toliko važnom za život jer bez nje bili bismo neživi. Moglo bi se diskutirati koja karta pripada Djevici. Šesto polje je polje bolesti i oduvijek ga se u astrologiji smatralo nesretnim. Toranj označava šokantan udar, gubitak svega stečenog zbog bolesti ili drugih nesretnih okolnosti.

Tarot horoskop – treća tri znaka

Pretposljednjoj četvrtini pripadaju Vaga, Škorpion i Strijelac. Vaga se veže uz Ljubavnike. Ova karta predstavlja ujedinjenje dvoje ljudi (brak, veza, poslovno ili neko drugo partnerstvo). Škorpionu odgovara Smrt. Ona označava doslovno smrt odnosno činjenicu da je sve prolazno kao i da je sebe moguće podignuti iz ruševina. Strijelcu pripada Papa. Označava religiju i filozofiju. Sustav pravila koji našem postojanju davaju smisao.

Tarot horoskop – posljednja četvrtina

Jarac, Vodenjak i Ribe pripadaju zadnjoj četvrtini horoskopa. Jarcu pripada Kolo sreće. Ova karta poručuje da je predivan osjećaj biti dijelom društvene elite, ali je gadno kada se iz bilo kojeg razloga izgube privilegije. Vodenjaku pripada Zvijezda. Označava nadu u bolju budućnost te vrijedna prijateljstva. Ribama pripada velika arkana Suđenje. U ovom znaku sve se polako gubi. Svi se problemi rastaču te nastaje praznina. Praznina koja se može ispuniti kvalitetnijim sadržajem. Tu ništa nema smisla i sve ima smisla. To je totalno novi početak ili totalan kraj. Suđenje predstavlja univerzalnu pravdu. Mora se platiti za sve loše što se činilo ili govorilo.